Bestuur

Het bestuur – uitvoerend comité – van Alpha-1 Plus Belgium bestaat uit de volgende leden:

Frank Willersinn
Voorzitter

Onze voorzitter Frank Willersinn is arts. Hij is geboren in Ludwigshafen, Duitsland, en woont sinds 1972 in Brussel in België. Hij studeerde in 1979 af aan de Université Libre de Bruxelles in Brussel. Nadat hij zijn militaire dienst als arts vervulde, ontwikkelde hij grote belangstelling voor de problematiek rond binnenvervuiling en het effect van bouwmaterialen op de gezondheid (concept van de bouwbiologie; gezond en milieuverantwoord bouwen en wonen). Hij startte een bedrijf dat zich richt op de distributie van natuurlijke verven en houtverzorgingsoliën en -meubelen, dat hij nog altijd leidt.

Bij Frank werd in 1999 alfa-1-antitrypsinedeficiëntie vastgesteld en hij wordt sinds 2008 behandeld met augmentatietherapie. In 2012 was hij medeoprichter van de eerste Belgische patiëntengroep en in 2013 woonde hij het patiëntencongres van Barcelona bij. Hij is oprichter van de Belgische patiëntenvereniging Alpha-1 Plus vzw. Hij is ook lid van de Duitse patiëntenvereniging Alpha-1 Deutschland e.v.

Régine Van Snick
Secretaris

Régine Van Snick is als secretaris de ruggengraat van de vereniging, in alle opzichten. Ze is de ‘secretaresse’ die al het nieuws verzamelt, maar ook op medisch gebied communiceert en de schema’s voorbereidt. Zelf is ze geen Alpha, maar ze weet veel over alfa-1-deficiëntie (haar man is een ‘ZZ’-fenotype). Als gynaecologe begeleidt ze vrouwen graag tijdens hun zwangerschap en geeft de baby’s een warm welkom.

Penningmeester

Yves Nizet is penningmeester van Alpha-1 Plus Belgium. Yves krijgt als Alpha al enkele jaren augmentatietherapie, maar heeft soms ook wat zuurstof nodig om zich beter te voelen. Binnen onze vereniging is hij de specialist op het gebied van zuurstofbehandeling, maar als penningmeester waakt hij ook over het financiële reilen en zeilen.

Hij heeft nooit problemen met de begroting, maar komt altijd met oplossingen. Hij is dol op sporten zoals alpineskiën en is daarom altijd lichamelijk goed in conditie.

Social media sharing